Besök True Dark


Nyfiken på blåljusblockerande glasögon? True Dark löser effektivt två problem.

  1. De blåljusblockerande glasögon du hittar hos de vanliga glasögonkedjorna på stan blockerar endast ett visst omfång av blått ljus och används ofta på exempelvis jobbet där det blockerar ljus från en datorskärm. Samtidigt är de inte tillräckligt starka för att på allvar skydda ögonen. Glasögonkedjorna har alltså gjort en kompromiss mellan vad som anses vara "snyggt" och hur effektiva glasögonen behöver vara för att fylla sin funktion. Effektiva blåljusblockerande glasögon har i regel orange eller rödfärgade glas.
  2. Väldigt få, om någon butik eller kedja i Sverige erbjuder ordentliga och effektiva blåljusblockerande glasögon som är receptbelagda. Utbudet består i regel av glasögon som har orange eller rödfärgade glas, men som alltså inte är receptbelagda, eller med styrka. De går alltså inte att använda för den som behöver styrka för att kunna se ordentligt.

Efter omfattande efterforskningar hittade Erik True Dark som leverantör av blåljusblockerande glasögon med styrka. Bolaget finns i USA, och själva tillverkningen genomförs i Kina. Detta innebär att vid köp så skickas glasögonen till dig utifrån Europa. För att få dom hem till dig kan du behöva betala tullavgift.

Erik har självklart testat detta själv. Pris för ett par glasögon vid True Dark, med styrka, inklusive tullavgift hamnar på cirka 2 000 SEK. Det vill säga, ungefär samma pris som om du skulle beställa ett par vanliga glasögon hemma i Sverige.