Testa om din kost fungerar eller om du åldras i förtid

Viktiga fördelar:

  • Lättanvänt självtest av torkade bloddroppar
  • Mäter 11 fettsyror i blodet
  • Tillhandahåller data om din Omega-6:3-balans

Att ta testet:

1. BalanceTest är en godkänd produkt för in vitro-diagnostisk för insamling av blodprover hemma.

– Tvätta först händerna med tvål, skölj ordentligt med varmt vatten och torka dem.

Ta ut provkartan ur papperskuvertet. Spara kuvertet för senare användning.

Riv av delen SPARA på provkartan och ta en bild av ditt test-ID. Du kan ENDAST se DITT testresultat med ditt PERSONLIGA test-ID. Placera kortet med de två cirklarna uppåt på bordet.

2. Använd våtservett som innehåller alkohol för att rengöra fingerspetsen (långfingret rekommenderas). Stimulera blodflödet genom att göra stora cirklar med armen eller skaka handen nedåt i 20 sekunder. Ta ut lansetten för engångsbruk. Ta bort den genomskinliga skyddshylsan så är lansetten redo att användas.

3. Placera lansetten mot lägre delen av fingertoppen vänd mot uppsamlingspapperet på bordet. Tryck toppen på lansetten mot fingret tills du hör ett klick. Lansetten kommer automatiskt att göra ett litet stick i fingret.

4. Vidrör inte filterpappersringarna med händerna. Tryck försiktigt på fingret en gång och droppa flera, minst 3 droppar, fritt droppande blod på varje cirkel som är markerats på provkortet. Blodet ska fylla den inre delen av varje cirkel helt.

5. Lämna provkortet i horisontellt läge i rumstemperatur i minst 10 minuter så att proverna torkar ordentligt.

6. Lägg tillbaka provkartan i papperskuvertet. Placera sedan papperskuvertet i metallpåsen och stäng den. Viktigt: Avlägsna inte torkmedelspåse från metallpåsen.

7. Placera den slutna metallpåsen i det stora kuvertet med laboratorieadressen på. OBS! Du MÅSTE sätta på rätt mängd porto (frimärken) på kuvertet innan du lägger det på brevlådan.

8. Registrera ditt test-ID online. Det tar 10–20 dagar innan ditt resultat är klart.

Viktigt: Behåll SPARA-delen av kortet. Du kan ENDAST se DITT testresultat på internet med ditt PERSONLIGA test-ID.


Hur testet fungerar

Balanstestet är ett enkelt självtest för analys av fettsyrorna som finns i kapillärblod som erhålls från en fingertopp med hjälp av en teknik som testar torkade bloddroppar (Dried Blood Spot, DBS). Ett DBS-test är vetenskapligt bevisat att vara lika korrekt som ett venblodprov när fettsyror ska analyseras. Allt som behövs är några droppar blod från fingertoppen på ett Whatman®-filterpapper och det tar mindre än en minut att göra.

Såhär går det till

Efter betalning skickas ett test direkt hem till dig. När du genomfört testet skickar du ditt prov till det självständiga laboratoriet Vitas. Inom kort kommer du få ett testsvar som du får tillgång till online. All information medföljer testet som kommer hem till dig. För ökad förståelse kring testresultatet ingår en kostnadsfri konsultation över Zoom/videolänk med Erik, 2strongarms

This course is closed for enrollment.